Trump le-a cerut companiilor farmaceutice de top să-l trateze pe Boris Johnson, internat la Terapie Intensivă, din cauza COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump si Boris Johnson
Foto: Profimedia Images

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a urat însănătoșire grabnică premierului britanic, Boris Johnson, internat luni în spital şi transferat în cursul după-amiezii la terapie intensivă în urma agravării simptomelor de COVID-19. De asemenea, liderul de la Casa Albă a declarat că a cerut mai multor companii farmaceutice să îi ofere un tratament șefului Executivului britanic, scrie BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Suntem foarte triști să aflăm că premierul Boris Johnson a fost transferat la secția de Terapie Intensivă. Poporul american se roagă pentru însănătoșirea sa grabnică. Este un prieten foarte bun, puternic. Am discutat cu companii farmaceutice de top, care au găsit soluţii şi au făcut o treabă incredibilă până acum. Le-am cerut să ia legătura imediat cu Londra, unde au și birouri. Ieri au ajuns în Marea Britanie. Am luat legătura cu toţi medicii lui Boris și vedem ce se va întâmpla. Când ești transferat la Terapie Intensivă, situația este gravă. Rămâne de văzut dacă putem fi de ajutor".

Boris Johnson, care a continuat să prezinte simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a primit oxigen luni şi a fost transferat la secţia de terapie intensivă a unui spital din centrul Londrei. Biroul premierului a precizat că este vorba despre ''măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie' mecanică.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră. Duminică, Downing Street a comunicat că, "la recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară pentru teste".

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri