Trump nu mai vrea "să-şi piardă timpul" în briefinguri de presă: Ei fac audiențe record și americanii au doar fake news

Data publicării:
Preşedintele SUA Donald Trump gesticulează cu pumnul
Foto: Getty Images

Preşedintele american, Donald Trump, a scris sâmbătă pe Twitter că nu merită să consacre timp briefingurilor sale de presă cotidiene asupra pandemiei noului coronavirus, la două zile după ce a suscitat o polemică mondială părând să propună tratarea COVID-19 cu dezinfectant, notează AFP.

"La ce serveşte să ai conferinţe de presă la Casa Albă când Lamestream Media nu face decât să pună întrebări ostile şi refuză apoi să prezinte adevărul sau faptele în mod exact", a scris preşedintele republican.

"Ei fac audienţe record şi poporul american nu are altceva decât Fake News. Nu merită timpul şi efortul!", a adăugat liderul administraţiei de la Washington, citat de Agerpres.

Mesajele sale par să confirme informaţii din media americane potrivit cărora, iritat de întrebările privind modul în care gestionează criza sanitară, ar intenţiona să renunţe la conferinţele sale de presă, transmise în direct la televiziune şi care uneori pot dura peste două ore.

Preşedintele Statelor Unite, ţara cea mai îndoliată de pandemie cu peste 53.000 de morţi, a produs stupoare joi în cursul unui briefing al său de presă.

"Văd dezinfectantul care distruge (coronavirusul) într-un minut. Un minut. Este vreun mijloc prin care putem face ceva, prin injectarea în interior sau printr-un fel de curăţare?", a declarat el.

În cele din urmă, Donald Trump a ţinut să precizeze vineri că s-a exprimat "sarcastic", înainte de a-şi încheia conferinţa de presă după numai 20 minute, fără să răspundă la întrebări

Sâmbătă, după 50 de briefinguri de presă în două luni, Casa Albă nu a mai organizat niciunul.

Donald Trump, care candidează pentru al doilea mandat la prezidenţialele din noiembrie, a utilizat aceste briefinguri de presă pentru a lăuda politica administraţiei sale, a respinge criticile şi a ataca virulent China, democraţii şi jurnaliştii americani.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri