Donald Trump vrea ca avioanele Air Force One să fie mai explicit „patriotice”

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Views The Eclipse From The White House
Foto: Guliver/Getty Images

Avioanele Air Force One vor primi o nouă înfăţişare – modelul în culori albastru deschis-alb va fi schimbat cu unul care să fie mai „explicit patriotic”, conform unor planuri ale preşedintelui american Donald Trump, relatează CNN.

Donald Trump a declarat într-un interviu televizat că îşi doreşte ca aeronavele să fie vopsite în roşu, alb şi albastru, iar pe coada acestora să fie pictat steagul Statelor Unite.

O schimbare a înfăţişării Air Force One nu a mai avut loc de când John F. Kennedy se afla în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Modelul actual a fost introdus grație unui design realizat de Raymond Loewy în 1962.

Nu este cert dacă și când se va produce schimbarea preconizată de vopsire a aeronavei prezidenţiale. Trump are nevoie de sprijinul Congresului pentru a face aceste schimbări, iar adversarii săi democraţi din legislativ nu par dispuşi să-i facă pe plac preşedintelui american.

În februarie 2018, Casa Albă a anunţat că a semnat un acord cu Boeing pentru dezvoltarea de două noi aeronave Air Force One. Preşedintele Trump a cerut ca avioanele să fie gata până în 2021, la începutul unui potenţial al doilea mandat al său, mai devreme cu trei ani decât planul iniţial care prevedea o dată de intrare în funcţiune în 2024.

Trump a spus însă că preconizează ca de schimbările de înfăţişare pentru aeronave să beneficieze „alţi preşedinţi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri