Video Trupa Pink Floyd donează peste 600.000 de dolari pentru Ucraina. Banii reprezintă încasările pentru piesa "Hey Hey Rise Up"

Data publicării:
David-Gilmour
David Gilmour (foto) şi Nick Mason au pus de la ei 50.000 de lire pentru ca suma donată Ucrainei să ajungă la 500.000 de lire. Foto: Profimedia Images

Trupa Pink Floyd a anunţat că va dona 500.000 de lire sterline (peste 600.000 de dolari) organizaţiilor caritabile din Ucraina, suma reprezentând încasările pentru piesa "Hey Hey Rise Up" lansată în primăvară şi inspirată de războiul din Ucraina.

Pentru această piesă membrii trupei au asigurat partea instrumentală, vocea fiind cea a cântăreţului ucrainean Andrii Horolski, de la trupa BoomBox.

Într-un clip devenit viral, postat la câteva zile după începutul ivaziei rușilor, artistul ucrainean a ieşit în stradă, în Kiev, și interpretat un vechi cântec al cărui mesaj era: "Hei, ridică-te şi bucură-te".

Pink Floyd a folosit vocea lui Horolski şi a suprapus-o peste melodia lor. Trupa a anunţat atunci că toate încasările pentru acest cântec vor fi donate Ucrainei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până pe 23 decembrie, Pink Floyd a strâns 450.000 de lire sterline, iar membrii David Gilmour şi Nick Mason au pus de la ei 50.000 de lire pentru ca suma să ajungă la 500.000.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri