Foto Trupul neînsufleţit al lui Qasem Soleimani, adus în Iran, unde a fost aşteptat de o mare de oameni

Data actualizării: Data publicării:
Aftermath of Top Iranian General Qasem Soleimani killed in US airstrike in Baghdad
FOTO: Agerpres

Sicriul cu rămășițele generalului Qasem Soleimani a ajuns în Iran, duminică, unde a fost aşteptat de o mare de oameni. Ceremoniile în memoria generalului ucis vineri într-un atac american în Irak au debutat în cursul dimineţii de duminică la Ahvaz.

Televiziunea de stat a transmis încă de la ora locală 8.00 imagini cu mulţimea îmbrăcată în negru, adunată în Ahvaz.

Această mulţime compactă şi adunată în piaţa Mollavi arborează drapele roşii (culoarea sângelui "martirilor"), verzi (culoarea islamului) şi albe ornate cu sloganuri religioase, şi arată portrete ale generalului care comanda forţa Al-Quds, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

Conform televiziunilor locale, bărbaţi şi femei plâng lovindu-se cu pumnii în piept şi strigă „Moarte Americii!".

Aftermath of top Iranian General Qasem Soleimani killed in US airstrike in Baghdad
Sicriul cu rămășițele generalului Qasem Soleimani a ajuns în Iran, duminică, unde a fost aşteptat de o mare de oameni FOTO: Agerpres

Corpul neînsufleţit al înaltului comandant iranian a fost adus cu un avion pe aeroportul acestui oraş din sud-vestul Iranului, locuit de o importantă minoritate arabă, conform agenţiei Isna.

Manifestările de comemorare marchează debutul a trei zile de ceremonii în onoarea lui Qasem Soleimani în Iran, după cele care au avut loc deja sâmbătă în Irak.

Omagiul naţional urmează să continue la Teheran, Mashhad şi Qom, până la înhumarea programată pentru marţi în Kerman, oraşul natal al generalului iranian.

Soleimani, şeful aripii Gardienilor responsabile cu operaţiuni externe ale Iranului şi arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri în cursul unui atac aerian american în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad.

Moartea generalului Soleimani, pe care Iranul a promis să o răzbune, a şocat Republica Islamică şi suscită temeri de un nou război în Orientul Mijlociu, notează AFP.

Redactare G.M.

Surse: Agerpres, CNN, Fox News

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri