Turcia a lansat operaţiunea aeriană „Claw Sword” în nordul Irakului şi al Siriei

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0738845827
Ministrul turc al Apărării, coordonând operațiunea. Foto: Profimedia Images

Ministerul Apărării al Turciei a anunţat, duminică, că a lansat operaţiunea aeriană „Claw Sword” în nordul Irakului şi al Siriei, regiuni „utilizate ca baze de teroriştii” kurzi, transmite AFP.

Avioanele au decolat de la bazele lor, operaţiunea aeriană a început, a transmis ministerul într-un comunicat, la o săptămână după atentatul comis pe o stradă comercială din centrul Istanbulului.

Agerpres notează că operaţiunea aeriană a fost întreprinsă în conformitate cu drepturile de legitimă apărare ce decurg din articolul 51 al Cartei Naţiunilor Unite, pentru a elimina atacurile teroriste din nordul Irakului şi al Siriei, a asigura securitatea frontierelor şi a elimina terorismul de la sursă, a adăugat Ministerul turc al Apărării.

În cursul nopţii, ministerul a postat pe Twitter următorul mesaj: A sosit ceasul pentru a da socoteală! Ticăloşii vor fi traşi la răspundere pentru atacurile lor perfide”. 

Cuiburile terorii sunt distruse de lovituri de precizie, a adăugat el, fără alte detalii despre ţintele vizate.

Atentatul din 13 noiembrie comis pe artera comercială aglomerată Istiklal din inima Istanbulului s-a soldat cu moartea a şase persoane şi rănirea altor 80.

Autorităţile au acuzat imediat de atentat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi YPG (Unităţile de protecţie a poporului), miliţie kurdă activă în Siria, acuzată de Turcia că este afiliată PKK.

Potrivit comunicatului, ministrul apărării Hulusi Akar a condus şi gestionat operaţiunea Claw Sword (...), de la centrul operaţiunilor armatei aerului.

Citește și: Erdogan sugerează că s-ar putea reconcilia cu Bashar al-Assad: „În politică nu există resentimente eterne”

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri