Turcia a stabilit noile reglementări de reconstrucție a clădirilor afectate de cutremur. În total sunt 160.000 de imobile distruse

Data publicării:
cladiri prabusite in Turcia
Turcia a stabilit noile reglementări de reconstrucție a imobilelor distruse de cutremure. Foto: Profimedia Images

Turcia a emis vineri reglementări de reconstrucţie pentru regiunea devastată de cutremurele violente din 6 februarie. Noile prevederi permit companiilor sau organizaţiilor caritabile să ajute în misiunea urgentă de a ridica locuinţe noi pentru milioane de persoane în nevoie, transmite Reuters. În total, 160.000 de imobile au fost afectate, iar numărul apartamentelor distruse se ridică la 520.000.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că locuinţele vor fi reconstruite în termen de un an, deşi experţii au atenţionat că autorităţile ar trebui să acorde prioritate siguranţei înaintea rapidităţii.

Mai mult de 160.000 de imobile cu 520.000 de apartamente s-au prăbuşit ori au fost grav avariate în Turcia în urma cutremurelor care au avut loc în luna februarie.

Mulţi supravieţuitori au părăsit regiunea din sudul Turciei lovită de cutremure sau au fost cazaţi în corturi, containere şi alte adăposturi puse la dispoziţie de guvern.

Potrivit decretului prezidenţial publicat vineri în jurnalul oficial, persoanele fizice, instituţiile şi organizaţiile vor putea să construiască imobile de locuinţe şi de afaceri pe care le pot dona Ministerului Urbanizării, urmând ca acestea să fie puse la dispoziţia celor în nevoie.

Ministrul justiţiei, Bekir Bozdag, a afirmat la postul CNNTurk că 171 de persoane au fost arestate şi alte 77 sunt anchetate pentru nerespectarea normelor de construcţie.

”Toţi cei implicaţi vor fi aduşi în faţa justiţiei. Toţi vor fi pedepsiţi în funcţie de responsabilitatea lor”, a spus ministrul.

El a afirmat că ar putea fi necesară modificarea legislaţiei în cazul infracţiunilor legate de autorizaţiile de construire, şi că autorităţile ar trebui să discute pedepse mai aspre pentru încălcarea reglementărilor privind planurile urbanistice zonale, care stabilesc unde şi cum se poate construi în siguranţă.

Numărul celor decedaţi în urma cutremurelor a depăşit 43.500 în Turcia, iar în Siria se apropie de 6.000.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri