Turcia anunță primul deces din cauza coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
turcia coronavirus oameni pe strada
Foto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Turcia a anunţat marţi primul deces legat de epidemia de coronavirus din ţară, unde numărul de persoane infectate a ajuns la 98, informează Agerpres.

„Astăzi am pierdut primul pacient în lupta noastră împotriva coronavirusului”, a declarat ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, într-o conferinţă de presă. Este vorba de un bărbat în vârstă de 89 de ani, care ar fi luat virusul prin contact cu un angajat chinez, potrivit agenției Anadolu

Ministrul turc al sănătății a vorbit și despre restricțiile care intră în vigoare în UE, unde cetățenii turci nu vor mai putea merge, dar și despre măsurile pe care le ia guvernul său pentru limitarea epidemiei. „Să rezistăm o lună și jumătate - două”, și-a îndemnat el concetățenii.

Cazurile de îmbolnăvire din Turcia au crescut vertiginos, marți, cu 51 de noi cazuri confirmate, numărul fiind mai mult decât dublu decât ce se înregistrase până acum. 

Turcia a anunţat luni suspendarea până la noi directive a rugăciunilor colective organizate în moscheile sale, inclusiv a marii rugăciuni de vineri din religia islamică, cu scopul de a limita riscul de propagare a epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus. Autorităţile turce au închis deja şcolile şi universităţile şi au decis ca evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori.

Duminică, autorităţile din Turcia au plasat în carantină mai multe mii de pelerini veniţi din Arabia Saudită.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri