Sari la conținut

Turcia | Mandate de arestare pentru trei foşti fotbalişti

Încă trei foşti fotbalişti turci au intrat pe lunga listă a „duşmanilor” regimului de la Ankara. Autorităţile au emis mandate de arestare pentru Arif Erdem, Ugur Tutuneker şi Ismail Demiriz, foşti jucători ai formaţiei Galatasaray Istanbul. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi membri ai mişcării „teroriste” al cărei lider este clericul Fethullah Gulen. La câteva zile după puciul eşuat de luna trecută, un mandat de arestare a fost emis pe numele celui mai cunoscut fotbalist turc din istorie, Hakan Sukur, pentru aceleaşi acuzaţii.

England v Belgium - International Friendly

Foto: Gulliver/Getty Images

Arif Erdem, Ugur Tutuneker şi Ismail Demiriz ar fi „membri ai grupării teroriste armate FETO/PDY (Fethullah Gulen/Structura Paralela de Stat)”, informeaza Sabah, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, procurorul Mehmet Senay Baygin i-a inclus pe foştii fotbalişti în ancheta cu privire la legăturile clericului stabilit în SUA cu tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Ar exista dovezi prind activitatea celor trei în cadrul FETO/PDY.

Singurul care a fost găsit la domiciliu a fost Islamil Demiriz, care a fost arestat. Arif Erdem şi Ugur Tutuneker nu se află în Turcia. Nici mandatul mai vechi, pe numele lui Hakan Sukur, nu a fost pus deocamdată în executare din acelaşi motiv: fostul fotbalist nu este în ţară.

În acelaşi timp, regimul lui Reccep Erdogan continuă epurările. Alţi 2.800 de judecători şi procurori au fost schimbaţi din funcţii.