Turcia nu recunoaște anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina: „Această decizie nu poate fi acceptată”

Data publicării:
Putin râde lângă Erdogan
Recep Erdogan și Vladimir Putin, la reședința președintelui rus de la Soci. Foto: Profimedia Images

Turcia nu recunoaște anexarea de către Rusia a teritoriilor ocupate în Ucraina, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe de la Ankara, care cataloghează decizia Moscovei drept „o încălcare gravă a principiilor consacrate ale legii internaționale”.

„Turcia nu a recunoscut anexarea de către Rusia a Crimeei în urma unui referendum nelegitim în 2014 și a subliniat cu fiecare ocazie sprijinul puternic pentru integritatea teritorială, independența și suveranitatea Ucrainei.

În acord cu această poziție adoptată în 2014, respingem decizia Rusiei de a anexa regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina.

Această decizie, care constituie o încălcare gravă a principiilor consacrate ale legii internaționale, nu poate fi acceptată.

Reiterăm sprijinul nostru pentru soluționarea acestui război, a cărui gravitate continuă să crească, printr-o pace justă, care va fi obținută prin negocieri”, a transmis Ministerul de Externe al Turciei sâmbătă, într-un comunicat.

Turcia se alătură astfel țărilor occidentale care au anunțat deja că nu vor recunoaște rezultatul referendumurilor false organizate de Rusia în Ucraina și anexaresa teritoriilor ocupate.

Vladimir Putin a semnat vineri decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile-farsă ilegale pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămânii care a trecut. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri