Turcii au lansat un raid aerian în nordul Irakului. Au fost uciși 23 de membri PKK

Data publicării:
Erdogan
Președintele turc, Recep Erdogan. Foto: Profimedia Images

Turcia a lansat un raid aerian împotriva a 23 de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) la aproximativ 140 de kilometri în nordul Irakului, a anunțat duminică Ministerul turc al Apărării. 

Guvernul de la ankara a notat că tot grupul a fost „neutralizat”, ceea ce înseamnă de obicei ucis, notează Reuters.

Turcia desfășoară în mod regulat atacuri aeriene transfrontaliere, adesea cu drone armate, în Irakul vecin, ca parte a ofensivei împotriva militanților PKK care au sediul acolo.

Joi, ministrul turc al Apărării Hulusi Akar a declarat că armata a lovit 16 ținte în timpul loviturilor aeriene desfășurate în această săptămână în aceeași regiune, Asos, la 140 de kilometri de frontiera turcă. Şaisprezece grote folosite de către PKK au fost distruse”, a anunţat oficialul turc, fără să spună dacă au existat victime în această zonă muntoasă.

Armata turcă efectuează, de la mijlocul lui aprilie, operaţiuni împotriva unor poziţii ale PKK şi aliaţilor săi în nordul Irakului şi ameninţă să lanseze, simultan, o vastă ofensivă împotriva combatanţilor PKK în nordul Siriei, cu scopul de a crea o ”zonă de securitate” de-a lungul frontierei sale de sud.

Ankara nu şi-a pus deocamdată în aplicare aceste ameninţări, din cauza ostilităţii Rusiei, care susţine Damascul şi miliţii loiale acestuia, şi a Statelor Unite, care au susţinut grupări kurde în lupta împotriva Statului Islamic (SI).

PKK a lansat o insurgență împotriva statului turc în 1984 și peste 40.000 de oameni au fost uciși în conflictul care a urmat. PKK este considerat un grup terorist de Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri