Twitter a eliminat, la ordinul lui Elon Musk, elementele de siguranță și de prevenție ale sinuciderilor din căutările pe rețea

Data publicării:
Elon Musk se strâmbă.
Elon Musk Foto: GettyImages

Twitter a eliminat, în ultimele zile, o componentă pentru promovarea prevenției sinuciderilor și alte elemente de siguranță pentru utilizatorii care caută un anumit tip de conținut în acest sens, conform unor surse familiarizate cu această situație, care spun că decizia reprezintă un ordin dat de Elon Musk, relatează Reuters.

După publicarea articolului de către jurnaliștii Reuters, una dintre persoanele care se ocupă de aceste aspecte la Twitter, Ella Irwin, a transmis într-un email că „reparăm și actualizăm aceste elemente. Au fost eliminate temporar în timp ce are loc acest proces”.

„Ne așteptăm ca ele să fie repuse în funcțiune de săptămâna viitoare”, a mai spus ea.

Eliminarea acestei componente, cunoscută ca „#ThereIsHelp” (n. red. – poți găsi ajutor), nu fusese anunțată anterior. Ea apărea înaintea unor anumite cuvinte specifice căutate și oferea contactarea unor organizații de sprijin în numeroase țări, organizații cu activitate în domeniul sănătății mintale și prevenției suicidului, HIV, vaccinurilor, luptei împotriva exploatării sexuale a copiilor, luptei împotriva Covid-19, luptei împotriva violenței de gen, dezastrelor naturale și pentru libertatea de exprimare.

Eliminarea ei a dus la îngrijorări crescute cu privire la situația utilizatorilor vulnerabili ai Twitter.

În ciuda datelor care arată fix contrariul, Musk susține că de când a preluat conducerea rețelei, conținutul dăunător a început să dispară de pe Twitter.

Alex Goldenberg, de la Network Contagion Research Institute, spune că aceste elemente care apăreau în rezultate la căutări pe Twitter nu mai sunt vizibile de joi. În august, el și colegii lui au publicat un studiu care arată că mențiunile lunare ale unor termeni asociați cu auto-mutilarea au crescut pe Twitter cu 500% față de anul precedent, utilizatorii tineri fiind mai predispuși la riscuri în ce privește acest aspect.

„Dacă această decizie este emblematică în ce privește schimbarea de politică – faptul că la Twitter nu se mai ia în serios această problemă – atunci acest lucru este extraordinar de periculos”, a spus Goldenberg.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri