Twitter a restricționat contul lui Donald Trump Jr. după ce acesta a publicat un clip în care este negată importanța măștii

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui Donald Trump
Foto: Getty Images

Twitter a restricționat temporar contul lui Donald Trump Jr., după ce fiul președintelui american a publicat un clip video în care se propagă informații false cu privire la eficacitatea măștii sanitare împotriva coronavirusului sau cu privire la tratamentul pentru această boală, scrie CNN.

O parte din funcționalitatea contului a fost limitată pentru 12 ore, inclusiv capacitatea de a publica tweet-uri, a anunțat un purtător de cuvânt al Twitter.

Clipul, care a fost publicat anterior de publicația de extremă dreaptă Breitbart News, a devenit viral pe internet și înfățișează un grup de presupuși doctori care fac afirmații false cu privire la coronavirus, una dintre ele fiind că „măștile sanitare nu sunt necesare”.

Twitter, Facebook și Youtube au șters clipul video de pe platformele lor în momentul în care ea a început să se viralizeze. Președintele Trump însuși a distribuit postarea respectivă, însă nu a încărcat-o pe contul său direct.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri