Ucigașul lui George Floyd va mai primi o condamnare de cel puțin 20 de ani, după cea de 22,5 pentru crimă

Data publicării:
Fotografia de deținut a lui Derek Chauvin
Derek Chauvin a fost încarcerat în Minnesota, însă după această condamnare ar putea să fie mutat într-o închisoare federală. Foto; Profimedia Images

Derek Chauvin, polițistul care l-a ucis pe George Floyd, urmează să primească o nouă condamnare, la nivel federal, după ce judecătorul de caz i-a acceptat acordul de pledoarie, scrie CNN. Chauvin, deja condamnat la 22 ani și jumătate pentru crimă, de justiția din statul Minnesota, ar urma să primească o condamnare între 20 și 25 de ani de justiția de la nivel federal.

Judecătorul federal care s-a ocupat de cazul celor patru polițiști din Minneapolis, implicați în uciderea lui George Floyd, a acceptat acordul de pledoarie al fostului polițist, care a pledat vinovat la acuzația de încălcare de drepturi civile.

Chauvin a fost condamnat în iunie 2021 la 22 de ani și jumătate după ce un juriu l-a găsit vinovat de uciderea lui George Floyd. Chauvin a făcut apel, ulterior, încercând să obțină răsturnarea acestei condamnări.

În decembrie 2021, însă, fostul polițist a pledat vinovat pentru încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd, într-un dosar deschis la nivelul sistemului federal de justiție.

Astfel de proceduri duble, la nivel de stat și la nivel federale, nu sunt frecvente în SUA, însă ele sunt permise.

Pe baza acordului de pledoarie, noua condamnare va fi contopită cu cea deja existentă la nivel federal, Chauvin evită, astfel, ispășirea separată a celor două condamnări. După ceva primi noua condamnare, Chauvin ar putea fi mutat de la închisoarea din Minnesota într-o închisoare federală.

 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri