Ucraina a cerut Chinei să folosească influența pe care o are asupra Rusiei pentru a-i cere lui Putin să oprească războiul

Data publicării:
Dmitro Kuleba
Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe. Foto: Profimedia Images

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a discutat, marți, cu omologul său chinez, Wang Yi, și i-a cerut acestuia ca Beijingul să ceară Rusiei să oprească războiul de agresiune pe care îl duce împotriva Ucrainei de aproape o săptămână, relatează Reuters.

Conform unui comunicat al diplomației ucrainene, Wang Yi i-a spus lui Kuleba că țara sa e pregătită să facă toate eforturile pentru ca încheia acest război pe cale diplomatică.

Discuția telefonică dintre cei doi diplomați este prima de când Rusia a început războiul de agresiune împotriva Ucrainei, săptămâna trecută. Conform diplomației chineze, apelul a fost inițiat de Kuleba.

China, care a devenit tot mai apropiată de Rusia în ultimii ani, are, de asemenea, relații cordiale și legături comerciale puternice și cu Ucraina. Chinezii au refuzat, până acum, să condamne atacul lui Putin și să îl recunoască drept o invazie a țării vecine.

Wang a spus că China dorește o soluție diplomatică la conflict și că susține toate eforturile internaționale prin care se poate ajunge la o rezolvare politică a conflictului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri