Ucraina acuză Rusia că ține sute de persoane în „camere de tortură” în Herson

Data publicării:
sat disrrus de rusi
Satul Oleksandrivka, din regiunea Herson, distrus complet de ruși. Foto: Twitter/Captură video

Ucraina acuză armata rusă că a răpit aproximativ 600 de localnici din regiunea Herson din sudul țării și îi ține în „camere de tortură”, relatează The Guardian. Potrivit reprezentantului permanent al președinției ucrainene în Crimeea, Tamila Tasheva, în aceste „camere de tortură” sunt închiși în special jurnaliștii și activiștii.

Tamila Tasheva, reprezentantul permanent al președinției ucrainene în Crimeea, a declarat că, potrivit informațiilor noastre, aproximativ 600 de persoane reținute sunt „închise în subsoluri special echipate, în camere de tortură, în regiunea Herson”.

Aproximativ 300 de oameni sunt „la subsol” în orașul Herson, iar restul în alte așezări din regiune, a spus Tasheva, relatează agenția de știri de stat ucraineană Ukrinform, potrivit The Guardian.

„Sunt încarcerați în condiții inumane și sunt victime ale torturii”, a spus ea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei reținuți sunt „în principal jurnaliști și activiști” care au organizat „mitinguri pro-ucrainene în Herson și în regiunea acesteia”, după ce trupele ruse au ocupat teritoriul, precum și prizonierii de război, a spus Tasheva.

Unii deţinuţi din regiunea Herson – civili, dar şi combatanţi reţinuţi – au fost trimişi la închisori din Crimeea, a adăugat ea.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri