Ucraina cere lumii să boicoteze Renault, companie care a refuzat să se retragă din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
renault
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a făcut apel la clienții și afacerile din jurul lumii să boicoteze Grupul Renault. Foto: Profimedia Images

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a făcut apel la clienții și afacerile din jurul lumii să boicoteze Grupul Renault, companie auto care nu s-a retras din Rusia, după ce aceasta a invadat Ucraina.

„Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault sprijină un război de agresiune brutal în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la clienții și afacerile din lume să boicoteze Grupul Renault”, a scris, pe Twitter, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Volodimir Zelenski a vorbit miercuri în parlamentul francez și a îndemnat firmele franceze, inclusiv producătorul de automobile Renault, grupul de supermarketuri Auchan și retailerul de bricolaj Leroy Merlin, să părăsească Rusia. Totodată, președintele ucrainean a făcut recurs și la istoria franceză, invocând în discursul său și bătălia de la Verdun. Oficialii Renault anunţaseră anterior că iau în considerare din nou suspendarea producţiei la fabrica din Moscova din cauza dificultăţilor logistice.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri