UE, SUA și Marea Britanie au decis să înghețe activele lui Putin și Lavrov. Cei doi intră pentru prima dată pe lista de sancțiuni

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Serghei Lavrov
Vladimir Putin și Serghei Lavrov Foto: Profimedia Images

UE, SUA și Marea Britanie vor îngheța activele lui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe Serghei Lavrov, după invazia în Ucraina.

ACTUALIZARE 00.34. Canada a anunțat de asemenea sancțiuni împotriva președintelui și ministrului de externe rus.

ACTUALIZARE 23.oo. Și SUA vor impune sancțiuni asupra lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

ACTUALIZARE 20.20. Uniunea Europeană și Marea Britanie au decis să-i includă pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei și pe președintele țării, Vladimir Putin, și pe ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Anunțul despre sancțiunile europene a fost făcut de șeful diplomației europene, Josep Borrell.

„Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus și acum Putin din Rusia”, a spus el într-o conferință de presă.

Un anunț similar a fost făcut de premierul britanic Boris Johnson.


Miniștrii de externe plănuiesc să aprobe pachetul de sancțiuni vineri după-amiază, împreună cu o serie de măsuri îndreptate împotriva băncilor și industriei ruse, spun sursele Financial Times.

Putin și Lavrov nu vor fi, totuși, supuși unor interdicții de călătorie, dorința UE fiind de a menține deschise posibilitățile unor negocieri diplomatice.

Liderii europeni au discutat joi seara sancțiunile pentru cei doi lideri și cei mai mulți dintre ei s-au arătat în în favoarea lor.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri