10% dintre pasagerii unui avion venit din India au fost testați pozitiv pentru COVID-19 la Roma

Data actualizării: Data publicării:
Un pasager sosit din India este testat pentru COVID pe un aeroport din Italia.
Un pasager sosit din India este testat pentru COVID pe un aeroport din Italia. Foto: Profimedia Images

Circa 10% dintre pasagerii şi membrii echipajului unui avion care a aterizat miercuri seară la Roma venind dinspre India au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, a anunţat joi responsabilul sanitar din regiunea Lazio, Alessio D'Amato, regiune care cuprinde şi capitala Italiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Aseară, un zbor venit din India a aterizat la ora 21:15 pe aeroportul Fiumicino, cu 213 pasageri şi 10 membri ai echipajului”, a spus responsabilul italian.

În urma testelor, 23 dintre aceste persoane au fost testate pozitiv, dar este prea devreme să spunem dacă sunt infectate cu varianta indiană a coronavirusului, secvenţierea nefiind încă finalizată, a adăugat el.

Toate aceste persoane şi contacţii lor se află în prezent în izolare în structuri specializate, aşa-numitele '„COVID-hoteluri'”.

Italia a interzis duminică intrarea persoanelor care au fost în India în ultimele 14 zile, cu excepţia cetăţenilor italieni, dar nu a interzis zborurile dinspre această ţară. Interdicţia a fost extinsă miercuri şi asupra pasagerilor veniţi din Bangladesh.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri