10 miliarde de euro au fost strânse la evenimentul Stand Up for Ukraine. Premierul Ciucă: Sperăm la pace, suntem alături de Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Eveniment muzica pentru strângerea de donații pentru Ucraina.
10 miliarde de euro au fost strânse la evenimentul Stand Up for Ukraine

Cel mai crunt război din Europa din ultimele șapte decenii dă naștere și unor sentimente pozitive, precum empatie și solidaritate cu poporul ucrainean, în lupta sa cu invadatorii ruși. 10 miliarde de euro au fost strânse la evenimentul Stand Up for Ukraine, din donații private și ca ajutoare oferite de Uniunea Europeană și de Canada. La apelul lui Bono au răspuns printre alții Bon Jovi, Bruce Springsteen, Madonna, Billie Eilish, Katy Perry. Printre politicienii care au vorbit la acest eveniment patronat de Comisia Europeană s-a numărat și premierul român Nicolae Ciucă.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Nu ne e frică de rachete, de avioanele rusești și de coloanele nesfârșite de tancuri. Curajul ucrainenilor a solidarizat întreaga lume democratică. Ne dorim ca acest curaj al ucrainenilor să fie împărtășit de întreaga lume, pe măsură ce ne apărăm în fața celei mai mari tiranii. În acest fel, toți ceilalți vor rezista acestei tiranii.

Lumea trebuie să facă tot posibilul să forțeze Rusia să încheie pacea, trebuie să facă tot posibilul să-i tragă la răspundere pe soldații și comandanții ruși pentru crimele comise împotriva poporului ucrainean. Convingeți-vă politicienii! Fiți alături de Ucraina! Susțineți libertatea și curajul!

Mesajul premierul Ciucă pentru Ucraina

Nicolae Ciucă: România este alături de voi, locuitori ai Ucrainei. Milioane de copii, femei, vârstnici și-au abandonat casele, fugind de un război ilegal. Un refugiat din cinci a primit ajutor și adăpost în România. Am acordat un nivel special de protecție celor mai vulnerabili, inclusiv pentru un număr estimat la 33.000 de copii ucraineni. Sperăm cu toții la venirea păcii, până atunci suntem cu toții alături de Ucraina.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Polonia, Moldova, Slovacia, Cehia, România și Ungaria au dovedit un spirjin ieșit din comun. Vă oferim întreaga noastră solidaritate. De aceea, Germania acordă suplimentar 425 de milioane de euro ca ajutoare umanitare și de asistență, pentru Ucraina și țările vecine, la care se adaugă 70 de milioane de euro ca ajutoare medicale prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Evenimentul mondial de strângere de fonduri a fost convocat în comun de preşedinta CE, Ursula von der Leyen, şi de prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri