100 de ani de la începutul Marelui Război. Franţa şi Germania au comemorat victimele primei conflagraţii mondiale

Data publicării:
ww1

Preşedintele Franţei şi cel al Germaniei, au comemorat, împreună, în provincia franceză Alsacia, 100 de ani de la începerea războiului. Liderul de la Elysee a ţinut să sublinieze că acum, pritenia franco-germană este mai strânsă ca niciodată.

Franţa şi Germania au trecut prin multă suferinţă şi doliu, dar au avut şi curajul de a se reconcilia. Este cel mai bun mod de a-i onora pe cei morţi şi de a le oferi celor vii o garanţie a păcii”, a spus Francois Hollande, preşedintele Franţei.

Într-o altă localitate din estul Franţei, Joncherey, mai mulţi actori au pus în scenă momentele de acum 100 de ani, când a trupele germane şi franceze au fost faţă în faţă, iar un soldat francez şi unul german au murit în schimburile de focuri.

La ceremonie au participat urmaşii celor doi soldaţi care şi-au pierdut viaţa acum 100 de ani, Serge Curtit, strănepotul militarului francez Jules-Andre Peugeot, și Daniel Frey, stră-strănepotul militarului german Albert Mayer.

Conflictul, cunoscut la vremea respectivă drept Marele Război, a provocat moartea a 10 milioane de oameni şi rănirea altor 20 de milioane, pe câmpurile de luptă. Alte milioane de oameni au murit din cauza bolilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri