11 persoane reținute în cazul turistului ucis în bătaie pe insula Zakynthos

Data actualizării: Data publicării:
Laganas, Grecia, Zakynthos
Foto: Shutterstock

Polițiștii eleni au reținut 11 bărbați în cazul turistului american ucis în bătaie vineri, într-un bar de pe insula Zakynthos, relatează Euronews.

Laganas, Grecia, Zakynthos
Foto: Shutterstock

Bakari Henderson, în vârstă de 22 de ani, se afla în localul Barcode, din zona Laganas, în momentul în care a izbucnit o încăierare între două grupuri, printre care se aflau și angajații barului. În confruntare, turistul american a fost atacat și a murit în urma loviturilor.

Polițiștii au arestat un barman grec în vârstă de 34 de ani și un bodyguard britanic de 32 de ani, care sunt principalii suspecți în cazul morții lui Henderson. Poliția a anunțat că a făcut raiduri în camerele de hotel ale atacatorilor, identificați cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere, și a mai arestat și 2 cetățeni sârbi, iar alte șapte persoane au fost reținute duminică în legătură cu incidentul, scrie The Greek Observer.

Bakari Henderson se afla pe insula Zakynthos pentru o ședință foto de lansare a unei linii vestimentare. El absolvise recent cursurile Universității din Arizona, unde studiase finanțe și antreprenoriat.

Zakynthos este una dintre cele mai populare destinații turiste din Grecia. Sute de mii de turiști vizitează anual insula, iar recordul a fost stabilit în 2013, când peste 483.000 de persoane au ales să își petreacă vacanța aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri