150 de români de la o fermă din Bavaria, infectați cu coronavirus. Care este bilanțul românilor cu Covid-19 din Germania

Data publicării:
zona de carantina germania
Foto: GettyImages

Aproximativ 150 de români care lucrează la o fermă din Germania, în regiunea Dingolfing-Landau, au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat. Ferma a fost plasată în carantină. În total, peste 1.500 de muncitori români la fermele și abatoarele din Germania s-au infectat cu noul coronavirus.

"174 de lucrători din cadrul fermei au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, alţi 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestaţi în cursul zilei de astăzi, întrucât testele iniţiale nu au fost concludente. De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate", potrivit comunicatului MAE, care ține legătura cu autorităţile germane.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical luni dimineaţă, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente şi bunuri de strictă necesitate.

Date exacte despre situaţia românilor vor fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcţie de naţionalitate.

La acea fermă lucrează aproximativ 480 de persoane, majoritatea cetăţeni români.

MAE precizează că reprezentanţii fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetăţenilor români, însă, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu această situaţie.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane şi cu reprezentanţii fermei şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Peste 1.500 de români infectați cu coronavirus în Germania

Cazul de la ferma din Dingolfing-Landau nu este singular. În urmă cu o lună, nu mai puțin de 1.000 de români au fost depistați cu coronavirus la cel mai mare abator din Germania, unde lucrează mii de muncitori din estul Europei, majoritatea români. Întreaga zonă a fost pusă în carantină.  

La o altă fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, unde lucrează 320 de români, 19 au fost confirmaţi cu coronavirus

Infectări cu coronavirus s-au înregistrat și în rândul muncitorilor sezonieri români care au plecat în Germania să culeagă sparanghel, iar unul dintre ei chiar a murit

În urmă cu o lună, ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, estima la 1.300 - 1.400 numărul românilor infectați cu coronavirus în Germania.

Adăugând și cazurile nou raportate, bilanțul românilor care s-au infectat cu coronavirus în germania depășește 1.500 de cazuri.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789. 

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri