71% dintre francezi vor ca Francois Fillon să se retragă din cursa prezidențială

Data publicării:
francois fillon

Francois Fillon, candidatul dreptei în alegerile prezidenţiale din Franţa, a adunat, duminică, zeci de mii de susţinători la un miting de susţinere la Paris, ca să-şi impulsioneze candidatura. Acuzat de corupţie, fostul premier refuză să renunţe la candidatură. Decizia ar putea fi luată, astăzi, de partidul său, Republicanii. Înlocuitorul ar putea fi Alain Juppe, cel pe care Francois Fillon l-a învins în alegerile interne. În paralel, candidata extremei-drepte, Marine Le Pen, s-a arătat din nou încrezătoare că va câştiga alegerile prezidenţiale, într-un interviu acordat emisiunii americane „60 Minutes".

Zeci de mii de susţinători ai lui Francois Fillon din toată Franţa au umplut piaţa Trocadero din Paris, în ciuda ploii, a vântului puternic şi chiar a grindinei. Fostul premier le-a spus că nimeni nu-l poate opri din cursa prezidenţială.

Nicio persoană nu are puterea să mă oblige să-mi retrag candidatura. Este decizia mea”, a spus Francois Fillon.

Candidatul Republicanilor pentru alegerile prezidenţiale din această primăvară este acuzat că şi-a angajat fictiv soţia la cabinetul parlamentar. Un sondaj publicat duminică arată că 71 la sută dintre francezi vor ca Francois Fillon să se retragă din cursă, în condiţiile în care riscă să nu intre în turul al doilea al prezidenţialelor.

De problemele dreptei politice din Franţa profită Marine Le Pen, candidata extremei-drepte, care este optimistă în legătură şansele sale.

„Da, dar sondajele au spus că Brexitul nu se va întâmpla, că Donald Trump nu va fi ales şi că nici nu va fi candidat. Acum sondajele spun mai puţin asemenea lucruri. Sunt mai prudente”, a spus Marine Le Pen.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa are loc pe 23 aprilie. În acest moment, toate sondajele o dau câştigătoare pe Marine Le Pen, care ar urma să piardă în turul al doilea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri