A fost o pasăre, un mesaj subliminal sau un semn secret? Tricoul purtat de Macron a iscat teorii ale conspiraţiei în Franţa

Data publicării:
emmanuel macron
Tricoul purtat de Macron a iscat teorii ale conspiraţiei în Franţa. Foto: Captură video

A fost o pasăre, un mesaj subliminal sau un semn secret? Sau era doar un logo al unei bufnițe pe un tricou? Sunt întrebările care fac vâlvă în mediul online, la doar câteva ore după încercarea președintelui Emmanuel Macron de a-i convinge pe tinerii francezi să se vaccineze, într-un video realizat pe TikTok. 

Luni, președintele francez a renunțat la costumul gri cu cămașa albă și cravată și a ales să poarte un tricou negru pentru sesiunea de întrebări şi răspunsuri de pe TikTok. Momentul a stârnit vâlvă pe rețelele de socializare. Însă, fără legătură cu campania de vaccinare. Francezii au fost interesați mai mult de tricoul purtat de președinte și, mai exact, de logo-ul de pe acesta, decât de mesajul transmis de Macron, scrie The Guardian

Ce semnificaţie are logo-ul în formă de bufniţă, format din figuri geometrice? E un mesaj subliminal? Echipa de comunicare a preşedintelui francez a transmis un mesaj? Sau poate că Macron a anunţat că face parte dintr-o societate secretă? Sunt câteva dintre întrebările pe care și le pun francezii pe rețelele sociale. Iar răspunsurile n-au întârziat să apară. Printre cele mai populare teorii este că bufniţa de pe tricou reprezintă logo-ul Bohemian Club, un grup politic lansat în California în 1872 şi numit după mişcarea boemă din Europa, o contracultură care contesta valorile burgheziei. În prezent, societatea fondată în secolul al XIX-lea este formată exclusiv din bărbaţi, majoritatea oameni de afaceri şi politicieni din SUA, Europa şi Asia. Logo-ul Bohemian Club este într-adevăr o bufniţă, însă cele două simboluri nu seamănă.

Alţii au făcut o analiză etimologică a logo-ului. Există două cuvinte diferite pentru „bufniţă” în franceză: „hibou” şi „chouette”. „Hibou” este un simbol la ghinionului, iar pentru romani reprezenta mesagerul morții, magia neagră și un simbol al tristeții, singurătății și melancoliei. „Chouette”, pe de altă parte, este bufniţa care o slujea pe zeiţa Atena, iar în cultura celtică reprezintă un ghid spiritual.

Administraţia prezidenţială franceză nu a oferit până acum nicio explicație despre semnificaţia logo-ului de pe tricoul lui Macron.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri