A murit „părintele” Nutella, Michele Ferrero

Data publicării:
nutella - 6735184-AFP Mediafax Foto-GIUSEPPE CACACE

El era patronul companiei Ferrero Group, pe care, împreună cu fratele, o moștenise de la tatăl său în 1957 și a făcut-o celebră în toată lumea prin patru produse devenite extrem de populare: Nutella, ciocolata Kinder, bomboanele Ferrero Rocher și Tic Tac.

Tatăl lui Michele, Pietro, a pus bazele companiei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a deschis un laborator pentru produsele de patiserie ale soției. Neavând cacao la dispoziție, Pietro a folosit o cremă de alune, de care regiunea nu ducea lipsă. În 1964, Michele a îmbunătățit rețeta și a denumit-o „Nutella”. Produsul a cunoscut un succes imediat, răspândindu-se în Italia și în restul lumii.

FOTO: AFP/Mediafax Foto

La vestea morții lui Michele Ferrero a reacționat și președintele Republicii Italiene, care a transmis un comunicat în care exprimă condoleanțe.

„Ferrero a fost foarte mulți ani în prim-planul industriei italiene, reușind să rămână mereu în picioare grație produselor inovatoare și muncii sale tenace. Italia îi păstrează o amintire plină de recunoștință și pentru sprijinul adus culturii”, spune președintele Republicii, Sergio Mattarella.

Grupul Ferrero are în prezent peste 22.000 de salariați în întreaga lume și o cifră anuală de afaceri de peste 8 miliarde de euro.

Michelle Ferrero îi cedase președinția grupului în 2011 fiului său, Giovanni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri