A murit primarul din Gdansk, înjunghiat în fața a sute de oameni

Data actualizării: Data publicării:
atacator primar gdansk imobilizat

Primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a murit la o zi după ce fusese înjunghiat pe scenă, în timpul unui eveniment caritabil, relatează BBC.

Medicii anunţau de dimineaţă că sunt extrem de rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire, deşi au făcut eforturi extradordinare pentru a salva viaţa edilului. Acesta a primit 20 de litri de sânge prin transfuzii, dar organismul lui nu a rezistat şocului iniţial al unei hemoragii masive.

Primarul se afla, împreună cu alţi oameni, pe scenă, atunci când un bărbat a urcat şi el, s-a dus ţintă către edil şi l-a înjunghiat de mai multe ori. Oamenii din sală nu au văzut foarte bine ce s-a întâmplat.

Anchetatorii vor să afle cum a reuşit atacatorul să ajungă înarmat pe scenă şi cum a trecut cu arma de controalele de la intrare. Poliţiştii iau în calcul şi varianta că individul nu a fost verificat deloc, pentru că ar fi avut o legitimaţie de presă.

Atacatorul, un tânăr de 27 de ani, a fost imobilizat de forţele de ordine şi arestat. El a spus că a fost aruncat în închisoare de partidul care l-a susţinut la alegeri pe primarul din Gdansk și că a fost „torturat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri