A murit unul dintre cei mai importanți consilieri ai Casei Albe

Data publicării:
Leading Democrats And National Security Experts Call For Security Changes
WASHINGTON - SEPTEMBER 13: Former Carter National Security Advisor Zbigniew Brzezinski attends news conference at the U.S. Capitol September 13, 2006 in Washington, DC. Congressional Democratic leaders and national security experts were critical of the Bush Administration and its handling of the "War on Terror" and are calling for a new direction in security policies. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Unul dintre cei mai importanţi strategi politici ai Casei Albe din perioada Războiului Rece a încetat din viaţă, la vârsta de 89 de ani.

Zbigniew Brzezinski - Guliver GettyImages
Foto: Gulliver/GettyImages

Zbigniew Brzezinski a fost consilier pe probleme de securitate naţională al fostului preşedinte american Jimmy Carter.

Născut în Polonia, el a fost considerat unul dintre principalii strategi politici de la Washington şi a avut un rol important în normalizarea relaţiilor Statelor Unite cu China, şi a fost un adversar virulent al Uniunii Sovietice.

El a încurajat mişcările democratice din ţările comuniste europene şi a militat pentru ajutorarea mujahedinilor din Afghanistan, care se luptau cu trupele sovietice.

De asemenea, el a fost un critic al preşedintelui Donald Trump, a cărui politică externă a considerat-o lipsită de coerenţă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri