Video&Foto A patra seară de proteste în Belgrad. Sârbii au rupt gardul din fața Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
proteste serbia belgrad restrictii guvern
Proteste în capitala Serbiei, ca urmare a nemulțumirii oamenilor față de măsurile Guvernului din pandemie. Foto: Twitter/ Balkan Insight

Mii de protestatari din Belgrad au rupt gardul din fața clădirii Parlamentului sârbesc și au urcat scările acestuia pentru a aprinde torțe, potrivit Balkan Insight. Aceasta este a patra seară de proteste în capitala Serbiei față de modul în care guvernul a gestionat perioada de relaxare, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Protestatarii însă nu au intrat în Parlament iar poliția a format un cordon pentru a proteja clădirea Legislativului din Serbia, în vreme ce tensiunile sunt în creștere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Scutierii au folosit de mai multe ori gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, dar protestatarii se regrupează de fiecare dată.

Continuă astfel manifestațiile antiguvernamentale iscate din nemulțumirea oamenilor față de modul în care conducerea actuală a țării gestionează valul doi al pandemiei de coronavirus.

Astăzi Serbia a înregistrat cel mai mare număr de decese în decurs de 24 de ore. 18 oameni au pierdut lupta cu COVID-19.

De asemenea, au fost raportate 386 de noi cazuri de infectare la o populație de șapte milioane de locuitori.

Bilanțul nu a făcut decât să sporească furia protestatarilor care ieșiseră și aseară în stradă, dar au manifestat pașnic, ocupând piața din fața Parlamentului.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri