A răspuns unei întrebări a Digi24. Premierul Mariano Rajoy va da explicaţii în faţa aleşilor în cazul "Barcenas"

Data publicării:
ponta premier spaniol rajoy

Informaţia a fost furnizată astăzi, în timpul întâlnirii pe care premierul spaniol a avut-o cu Victor Ponta, prezent în Spania.

(VIDEO - Răspunsul premierului Mariano Rajoy)

Trimisul Digi24 Ciprian Bălţoiu l-a întrebat pe Mariano Rajoy – având în vedere interesul crescut nu doar în Spania, ci şi la nivel european faţă de scandalul de corupţie – cum şi când va răspunde la toate acuzaţiile de corupţie care îi sunt aduse: „Nu doar în Spania, cât şi în restul Europei, există aşteptări foarte mari legate de felul şi când veţi răspunde la toate acuzaţiile din cazul Barcenas, în faţa Parlamentului, în faţa judecătorului dacă judecătorul o va cere sau printr-un discurs la fel ca în luna februarie anul acesta”.

Premierul spaniol s-a arătat surprins de întrebare şi a răspuns că s-a decis să ceară preşedintelui Parlamentului să accepte prezenţa lui pentru a da explicaţiile necesare în faţa aleşilor.

„În legătură cu întrebarea pe care mi-aţi adresat-o, mi se pare că sunteţi un bun cunoscător al vieţii politice spaniole. Eu răspund la întrebări în Congres, în Senat, particip de asemenea la dezbateri şi logic atunci când sunt întrebat eu răspund. (...) Am vorbit cu preşedintele Parlamentului şi a spus că va prezenta o cerere de întâlnire pentru a avea o intervenţie în Parlament în ultima parte a acestei luni sau la începutul lunii august, ca obiectiv principal pentru a explica situaţia din ţara noastră”, a fost răspunsul premierului spaniol.

Informaţia a fost preluată imediat de presa spaniolă - El Pais, El Mundo, ABC - , care în ultima perioadă a încercat să obţină un punct de vedere pe această temă.

Cazul Barcenas a stârnit o adevărată furtună politică în Spania. Pentru prima oară, în centrul acestui scandal, declanşat de fostul trezorier al Partidului Popular, apare şi numele premierul Mariano Rajoy. Până acum toţi liderii acestei formaţiuni au negat că ar fi primit vreodată bani, într-un mod organizat, de la trezorierul partidului.

Cotidianul „El Pais” a prezentat pe prima sa pagina extrase extrem de clare din care se poate vedea ca Mariano Rajoy apare sub diferite prescurtări sau combinații ale numelui său, ca unul dintre politicienii care încasa în mod curent sume ce depășesc 10.000 de euro. Conform acestor extrase din contabilitate, premierul spaniol ar fi primit anual plăţi extra de 25.200 de euro timp de 11 ani.

Citiţi şi

Scandal de corupție în Spania. Opoziția cere demisia premierului, acesta nu pleacă din guvern

Noi dovezi contra lui Mariano Rajoy. Premierul spaniol încolţit de presă în scandalul de corupţie

SPANIA. Preşedintele Tribunalului Constituţional, acuzat că a plătit cotizaţie ca membru de partid

Scandal de corupţie în Spania. Fostul trezorier al partidului de la guvernare a fost arestat

Premierul spaniol respinge acuzațiile de corupție și exclude demisia

Premierul spaniol este acuzat de corupţie. Mariano Rajoy ar fi primit fonduri ilicite



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri