Abdelhamid Abaaoud, la un pas de arestare în Grecia la începutul acestui an

Data publicării:
abaaoud

Abdelhamid Abaaoud, considerat organizatorul atentatelor de la Paris, a fost ucis la cinci zile după atacuri, într-un asalt al forţelor de ordine la Saint-Denis, la periferia capitalei franceze. El era însă, de multă vreme, în atenţia autorităţilor din ţara natală, Belgia. Era suspectat de coordonarea temutei celule teroriste de la Verviers, destructurată în urma unei ample operaţiuni în luna ianuarie a acestui an.

În timpul raidului de la Verviers, Abdelhamid Abaaoud se afla în capitala Greciei şi a fost la un pas de a fi arestat, relatează BBC.

„Abaaoud coordona celula belgiană prin telefon din Atena, iar autorităţile erau pe urmele lui. La două zile după raidul din Verviers, poliţia a efectuat două raiduri, unul la un apartament din acest bloc”, relatează Chris Morris, corespondent BBC.

Autorităţile au arestat și extrădat în Belgia un algerian, dar Abdelhamid Abaaoud a reuşit să scape.

Abdelhamid Abaaoud nu e singura legătură dintre Grecia şi atacurile de la Paris. Salah Abdeslam a sosit în Grecia din Italia, cu feribotul, pe 1 august şi a plecat după trei zile. Iar doi dintre atentatorii sinucigaşi de la Stade de Frace au sosit din Turcia în insula Lesbos în octombrie, amestecându-se printre imigranţi.

Aceste informaţii subliniază cât de importantă este cooperarea dintre ţările membre UE în domeniul terorismului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri