Accident cumplit, soldat cu 22 morți în Turcia

Data publicării:
accident turcia - captura youtube

Accident teribil în Turcia, unde 22 imigranţi au murit după ce camionul care-i transporta a căzut într-un canal de irigaţii. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tragedia a avut loc în apropierea oraşului Izmir, după ce şoferul a pierdut controlul volanului. Autovehiculul a intrat pe contrasens, a spulberat parapetul şi a căzut în gol 20 de metri. Impactul a fost mortal pentru 22 dintre pasageri, printre care şi copii.

Cinci oameni au fost scoşi în viaţă dintre mormanele de fiare.

Turcia este o importantă ţară de tranzit pentru imigranţi, în drumul lor către Occident. Un milion de imigranţi au trecut din Turcia în Grecia în 2015, provocând o criză care s-a încheiat cu un acord între UE şi Ankara. De atunci, numărul de migranţi care au parcurs această rută a scăzut drastic, însă în Grecia s-au înregistrat aproape 25.000 de sosiri de la începutul anului, iar 118 persoane au pierit în această călătorie.

Pe de altă parte, sâmbătă, într-un alt accident, 11 imigranţi au murit arşi de vii în Grecia, după ce camionul în care erau a luat foc.

Accidentul din Grecia s-a petrecut în nord-estul ţării, în apropiere de Kavala, o destinaţie populară printre turiştii români. Camionul s-a ciocnit de un microbuz, iar maşinile au luat foc apoi. Şoferul camionului a reuşit să scape, însă oamenii din microbuz au rămas blocaţi şi nu au mai putut fi salvaţi. Autorităţile din Grecia au transmis că poliția a încercat să-l verifice pe șofer cu puțin timp înainte de accident, dar el nu a răspuns somației. Mașina a fost folosită înainte pentru a transporta imigranţi. Oficialii nu știu încă cine erau cei din microbuz, însă primele informații conduc la concluzia că și aici era vorba despre un transport ilegal de imigranți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri