Accident minier la Donețk. Rebelii împiedică operațiunile de salvare, acuză Kievul

Data publicării:
miner ucrainean

Anunţul privind accidentul minier a fost făcut de rebelii proruşi care controlează oraşul Doneţk. O explozie a dus la surparea galeriilor, iar în acel moment în subteran lucrau 207 de mineri. 17 dintre ei au murit şi mulţi alţii au fost răniţi.

Cumnatul meu lucra în mină când a avut loc explozia. Nimeni nu ne spune nimic despre ce s-a întâmplat cu el. Nu ştim dacă e în spital sau e încă în mină”, spune Iulia.

„Cu toţii suntem obşnuiţi cu acest lucru. Cel mai important lucru este că el este în viaţă şi va supravieţui, totul va fi bine”, declară Tatiana, soția unui miner rănit.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk i-a acuzat pe separatiştii rusofoni că împiedică eforturile de salvare a celor 32 de mineri rămaşi captivi în subteran.

„Am dat instrucţiuni pentru trimiterea a şase brigăzi, fiecare formată din zece oameni, dar teroriştii ruşi nu le-au dat ocazia echipelor de salvare să se apropie de mină şi să salveze vieţile oamenilor”, a declarat Arseni Iațeniuk.

Conducerea minei a precizat că explozia nu a avut legătură cu luptele care se dau în regiunea Donbas între separatiştii proruşi şi armata guvernamentală.

În 2007, o explozie produsă în acelaşi loc a ucis peste o sută de mineri, cea mai mare tragedie de acest tip din istoria ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri