Acordul pentru Brexit „este mort”. Miniștrii Theresei May iau în calcul un nou referendum

Data publicării:
brexit shutterstock_417868516
FOTO: Shutterstock

Numeroşi miniştri din Guvernul britanic consideră că acordul Brexitului negociat de Theresa May cu Uniunea Eurpeană (UE) este mort, dezvăluie sâmbătă The Times, după ce premierul britanic nu a obţinut, la Bruxelles, ”asigurările” pe care s-a dus să le obţină, relatează Reuters.

Theresa May inlocuitori
Theresa May rămâne conducerea guvernului, dar este tot mai contestată / FOTO: Getty Images

Potrivit ziarului, principalii miniştri britanici discută diverse opţiuni - inclusiv organizarea unui nou referendum pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, după cel organizat în 2016.

Un grup de miniştri - între care şi ministrul Finanţelor Philip Hammond - încearcă să privilegieze opţiunea unui al doilea referendum, în cazul în care celelalte opţiuni se epuizează, potrivit Times.

Însă alt grup de miniştri - în care se află miniştrii de Interne Sajid Javid şi Mediului Michael Gove - nu doresc o nouă consultare populară.

Tot potrivit ziarului, alţi miniştri de prim-plan, între care ministrul de Externe Jeremy Hunt, sunt dispuşi ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord.

Theresa May, care a amânat la începutul săptămânii ratificarea acordului Brexitului în camera Comunelor, de frică să  nu-l piardă, a scăpat miercuri unei moţiuni de cenzură a deputaţilor conservatori.

Ea a încercat să obţină, la Consiliul European, la bruxelles, garanţii în măsură să o ajute să obţină ratifcarea în Camera Comunelor, a cărei dată nu a fost încă stabilită, dar care va avea loc cel mai târziu la 21 ianuarie.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri