Sari la conținut

Adresă din Grecia pe scrisoarea-capcană de la sediul FMI din Paris

Ministrul grec al ordinii publice, Nikos Toskas, a anunţat joi după-amiază că adresa de expediere înscrisă pe scrisoarea care a explodat la sediul Fondului Monetar Internaţional din Paris era din Grecia. De asemenea, o angajată a instituţiei a fost rănită uşor în urma exploziei de la FMI, informează News.ro.

Tributes And Reaction To Paris Terror Attacks After Gunmen Kill 17 People

FOTO: Gulliver/Getty Images

Autorităţile franceze tocmai ne-au informat că scrisoarea a fost expediată din Grecia”, a declarat ministrul Toskas într-un interviu pentru postul de televiziune Ant1 Television.

Explozia a avut loc în momentul deschiderii scrisorii-capcană de mici dimensiuni, care conţinea o cantitate scăzută de explozibil, cel mai probabil o petardă sau artificii.

Sediul Fondului Monetar Internaţional se află pe bulevardul Iena, în arondismentul al XVI-lea din metropola Paris.

Luni, un pachet cu explozibili a ajuns la sediul ministerului german de Finanţe de la Berlin, fiind adresat ministrului Wolfgang Schaeuble. Respectivul colet a fost expediat de o grupare anarhistă din Grecia.

Schaeuble, ca şi FMI, este extrem de contestat în Grecia, pentru că au cerut impunerea unor măsuri de austeritate, în schimbul unor pachete de salvare pentru executivul de la Atena.

Conspiraţia Celulelor de Foc, una dintre numeroasele grupări violente antisistem din Grecia, a recurs iniţial la incendieri, însă s-a orientat către atentate în mai 2009. În 2011, şase dintre membrii săi au fost trimişi la închisoare, cu condamnări între 11 şi 37 de ani de detenţie.

Gruparea este acuzată de forţele de ordine că s-a aflat în spatele a aproximativ 150 de acte infracţionale din 2009, inclusiv trimiterea unei serii de scrisori-capcană ambasadelor europene de la Atena.