Aeroportul din Dnipro, estul Ucrainei, „complet distrus” de un nou bombardament al armatei ruse: „Și rachetele continuă să zboare”

Data actualizării: Data publicării:
Aeroportul din Dnipro, distrus de rachetele rusești.
Aeroportul din Dnipro, estul Ucrainei, „complet distrus” de un nou bombardament al armatei ruse.

Aeroportul din Dnipro, estul Ucrainei, a fost bombardat din nou de armata rusă şi „complet distrus”, a anunţat duminică guvernatorul regiunii, transmit AFP şi Reuters.

„Nou atac împotriva aeroportului din Dnipro. Nu a mai rămas nimic din el. Aeroportul şi infrastructurile din proximitate au fost distruse. Şi rachetele continuă să zboare”, a scris pe Telegram guvernatorul Valentin Reznicenko.

„Suntem în curs de a stabili numărul victimelor”, a adăugat el.

Aeroportul mai fusese lovit pe 15 martie, când pista fusese distrusă şi terminalul avariat.

„În cursul nopţii, rachete de mare precizie au distrus baza şi sediul batalionului naţionalist Dnipro din Zvoneţki, care primise recent întăriri din partea unor mercenari străini”, a anunţat Ministerul Apărării al Rusiei, citat de Reuters.

Separat, şeful consiliului regional din Dnipro, Mikola Lukaşuk, a spus că cinci membri ai serviciului de urgenţă au fost răniţi la aeroport.

Serhii Gaidai, guvernatorul din Lugansk, regiune estică la graniţa cu Rusia, a scris mai devreme pe Telegram că o şcoală şi un bloc de locuinţe au fost lovite în oraşul Sievierodoneţk. „Din fericire, nu sunt victime”, a precizat el, potrivit surselor citate de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri