Sari la conținut

AFP: Anchetă în Franța contra Volkswagen

Foto: Gulliver/GettyImages

Grupul Volkswagen a anunțat că în Franța există 948.064 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie. 

În Spania, aproape 700.000 de autovehicule au acest program ilegal, dintre care cele mai multe, peste 257.000 de automobile, provin de la Volkswagen, urmate de cele de la Seat, cu aproape 222.000 de autoturisme.

Reprezentanța din Italia a grupului auto german Volkswagen a anunțat că în această țară există 648.458 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permite manipularea testelor de emisie.

Şi Coreea de Sud a primit datele oficiale. 120.000 de vehicule din această ţară vor fi rechemate în service, pentru înlocuirea programului cu unul legal şi pentru aducerea acestora la normele internaţionale de poluare.

Până acum, cele mai multe automobile viciate sunt în Marea Britanie - 1,2 milioane de maşini. Pentru România, numărul vehiculat este de 100.000, iar pentru Irlanda, de 80.000 de automobile.

Volkswagen a recunoscut că a vândut, la nivel mondial, 11 milioane de vehicule pe care se află programul ce păcăleşte testele de poluare. Este vorba de vehiculele diesel produse în perioada 2008-2014, cu motorizare 1,2 litri, 1,6 litri şi 2 litri. 

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. 

Citiți și
Biziday | Norme neclare privind poluarea în domeniul auto. Cine și cui poate cere despăgubiri
DIESELGATE. Volvo, Renault, Jeep şi Nissan, implicate în scandalul noxelor
300 de mașini Volkswagen nu mai pot fi vândute în România
Ministrul mediului: E anormal ca cineva să plătească taxa de mediu retroactiv