Agent de serviciu secret arestat pentru tentativă de atac terorist

Data publicării:
BfV

Un angajat al serviciului secret german BfV a fost arestat după ce a făcut declarații islamiste și a răspândit materiale ale serviciului, potrivit Die Welt.

BfV

foto - Die Welt

Deși oficial agenția de informații nu a confirmat arestarea angajatului său, afirmând că nu era vorba despre un pericol concret, cotidianul Die Welt informează că omul era suspectat că plănuia un atac cu bombă asupra biroului BvF, omologul SRI la noi, din Koln.

Persoana despre care se vorbește era de origine spaniolă și se convertise de curând la islam. Agenția de informații interne a Germaniei a anunțat că suspectul, care a căpătat de curând cetățenie germană, avea un comportament retras și cuviincios. "Persoana este acuzată de declarații islamiste pe internet sub un anume fals și de răspândirea unor materiale interne ale agenției pe forumurile de pe internet", a adăugat purtătorul de cuvânt al agenției.

Die Welt a relatat că suspectul a fost prins de un informator al agenției care a surprins pe un forum discuția dintre două persoane despre un posibil atac.

Agenția nu a dezvăluit în ce domeniu de activitate era angajat suspectul, însă, potrivit revistei Der Spiegel, acesta fusese angajat de curând pentru a monitoriza activitatea islamistă din Germania. Se pare că familia nu avea cunoștință de conversațiile sale de pe forumuri pe internet.

BfV este Biroul Federal pentru Protecția Constituției, omologul SRI la noi, în vreme de BND este serviciul de informații externe.

Potrivit BfV, pe teritoriul Germaniei trăiesc peste 40.00 de islamiști, dintre care aproximativ 10.000 sunt adepți ai salafismului, doctrina religioasă considerată cea mai conservatoare din islam.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri