Ajutor de 1,2 miliarde de euro pentru Italia, aprobat de Parlamentul European

Data publicării:
Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 38
Foto: Gulliver/Getty Images

Comisia pentru buget a Parlamentului European (PE) a aprobat miercuri acordarea unui ajutor de 1,2 miliarde de euro Italiei pentru a acoperi pagubele provocate de cutremurele care au lovit țara în 2016 și 2017, relatează AFP.

Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 38
Foto: Gulliver/Getty Images

Comisia a aprobat cu o largă majoritate această plată provenind din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), prevăzut în caz de catastrofă naturală.

"UE a promis să ajute Italia în a face față acestei tragedii; sunt onorat să spun că dăm curs acestui angajament", a comentat eurodeputatul italian Giovanni La Via, membru al Partidului Popular European, grupul parlamentar cel mai important din PE.

Cele "1,2 miliarde de euro, cea mai importantă subvenție plătită de Fondul de Solidaritate al UE, vor merge la locuitorii din Umbria, Lazio, Marche și Abruzzo (regiuni din centrul țării), tragic afectate de cutremurele de pământ, pentru a construi un nou viitor", a subliniat Giovanni La Via într-un comunicat citat de Agerpres.

Plata trebuie să fie aprobată de plenul PE luna viitoare.

Între august 2016 și ianuarie 2017, o serie de seisme violente și de replici a lovit zone întinse din lanțul muntos al Apeninilor, în centrul Italiei.

Peste 330 de persone și-au pierdut viața, iar 30.000 au fost deplasate ori au avut nevoie de asistență, în timp ce infrastructura și întreprinderi din regiune au fost serios avariate.

Potrivit comunicatului PE, Italia este cel mai mare beneficiar al FSUE, primind 1,3 miliarde de euro de la înființarea sa în 2002, după grave inundații care au devastat Europa Centrală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri