Luca Niculescu, despre alegerile din Franţa

Data publicării:
luca niculescu

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 despre tensionatele alegeri prezidenţiale franceze, al căror prim tur va avea loc mâine. Drumul Franţei în Europa depinde de rezultatul scrutinului de acum, spune diplomatul român. Interviul integral va fi difuzat sâmbătă la Digi24.

Sunt alegeri foarte importante pentru Franţa şi pentru Europa şi vin după un ciclu de alegeri care nu s-au soldat întotdeauna cu rezultate aşteptate sau chiar cu rezultate dorite. În funcţie de cine va ieşi, drumul Franţei în Europa poate fi unul mai lin sau unul mai complicat şi drumul european în general ar putea la fel să fie unul fără asperităţi prea mari sau unul în care vor exista multe probleme”, a explicat ambasadorul României în Franța.

Europa este din nou în faţa unui test electoral important, în care naţionalismul provoacă valorile europene. Duminică, francezii sunt chemaţi la urne să decidă dacă rămân fideli principiilor democratice sau schimbă macazul spre viziunea antieuropeană, islamofobă şi rasistă, promovată de extrema dreaptă prin Frontul Naţional. Misiunea celor din Hexagon nu este deloc uşoară, dacă privim cu atenţie evoluţiile din Europa ultimilor doi ani.

Citiți și: Alegeri în Franța. Marine Le Pen, candidata care dă fiori Bruxelles-ului
PORTRET. Emmanuel Macron, anonimul devenit favoritul alegătorilor
Europa, în fața unui nou test electoral

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri