Sari la conținut

Marine Le Pen le promite francezilor că-i va elibera de elitele arogante

Preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, a promis duminică noaptea că-i va elibera pe francezi de elitele arogante, în primul discurs după ce exit-poll-urile au anunţat-o în turul al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, informează News.ro.

De asemenea, prezidenţiabila populistă a declarat că supravieţuirea ţării este în joc în al doilea tur al prezidenţialelor din Franţa.

„Marea problemă în aceste alegeri este globalizarea alarmantă, care ameninţă întreaga civilizaţie”, a declarat Le Pen în faţa susţinătorilor din localitatea Henin-Beaumont.

Le Pen a mai spus că francezii trebuie să aleagă între Franța fără frontiere - având drept consecinţă libera circulaţie a teroriştilor – și Franţa cu frontiere, care să protejeze puterea de cumpărare, independenţa, identitatea.

Marine Le Pen le-a mulţumit alegătorilor pentru rezultatul istoric, aceasta urmând paşii tatălui ei, care a reuşit în 2002 să ajungă în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, doar pentru a suferi o înfrângere zdrobitoare în faţa conservatorului Jacques Chirac.