Papa Francisc critică dezbaterea electorală din Franţa

Data publicării:
Pope Leads The Stations of The Cross At The Colosseum
Foto: Guliver / GettyImages

Papa Francisc a criticat vehement sâmbătă, în cursul unei întâlniri cu studenţii, o dezbatere electorală dură între doi candidaţi, „care dădeau cu pietre unul în altul”, o aluzie clară la campania electorală din Franţa, relatează AFP, citată de News.ro.

Pope Leads The Stations of The Cross At The Colosseum
Foto: Guliver / GettyImages

„Nu spun în calitate de Papă, ci ca cineva care a auzit ceea ce s-a întâmplat în timpul dialogului televizat preelectoral: unde a fost dialogul? Au dat cu pietre unul în altul, nu îl lăsau pe celălalt să termine, chiar folosind cuvinte puţin dure”, a spus Papa.

„Când se ajunge în acest punct, să nu ştii să dialoghezi, provocarea de a învăţa dialogarea este o provocare foarte mare şi vă revine”, le-a spus Suveranul Pontif tinerilor.

Franţa este singura ţara care a avut o dezbatere electorală recentă.

Suveranul Pontif se exprimă adesea asupra necesităţii de a dialoga fără a ridica tonul şi a se asculta reciproc, singura soluţie la problemele de violenţă.

În februarie, în faţa studenţilor de la o universitate publică din Roma, el a criticat fenomenul campaniilor electorale. „Înainte ca celălalt să termine de vorbit, răspunsul vine deja”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri