Sfaturile lui Francois Hollande pentru Emmanuel Macron

Data publicării:
francois hollande getty 30iun
Foto: Guliver/Getty Images

Europa poate răsufla uşurată: Franţa merge pe mâna lui Emmanuel Macron pentru următorii cinci ani. Victoria este una categorică - 66,1% dintre cei care au venit la urne au votat pentru candidatul proeuropean, în timp ce contracandidata sa, extremista Marine Le Pen, i-a convins doar pe 33,9% dintre alegători.

Astăzi, Emmanuel Macron a participat şi la primul eveniment oficial în calitate de preşedinte ales. A fost invitat de predecesorul său, Francois Hollande, la ceremoniile dedicate marcării a 72 de ani de la victoria aliaţilor împotriva Germaniei Naziste. Ocazie cu care Francois Hollande a avut şi câteva sfaturi pentru viitorul preşedinte:

„Îi doresc tot succesul (lui Emmanuel Macron, n.r.) şi ştie că dacă are nevoie de orice informaţie, orice sfat, experienţă şi dacă mi le va cere, vor fi bine primite şi voi fi alături de el.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci ca preşedinte este să te gândeşti la francezi şi pe cât posibil mai puţin la propria persoană.

Trebuie să iubească Franţa şi trebuie să îi iubească pe francezi. Pe toţi francezii. Pe toţi fără excepţie să îi iubească şi să înţeleagă că pot fi tentaţi şi de soluţii care nu sunt cele mai bune, trebuie să caute să îi reunească pe cei divizaţi, să îi protejeze şi să nu aleagă calea mai uşoară.”

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri