Un nou scandal izbucnește și în tabăra Marine Le Pen

Data actualizării: Data publicării:
Front National's Congress And New President Elections in Tours - Day 1
Foto: Gulliver/GettyImages

Un nou scandal izbucneşte şi în tabăra lui Marine Le Pen, adversara lui Emmanuel Macron. Tatăl ei cere de la Parlamentul European decontarea unor cheltuieli pe care le-a făcut cumpărând şampanie şi vinuri din cele mai fine.

Front National's Congress And New President Elections in Tours - Day 1
Foto: Gulliver/GettyImages

Este vorba despre de o factură de 8.500 de euro, bani pe care Jean-Marie Le Pen i-a cheltuit la şfârşitul anului trecut pe 100 de sticle cu licori alese care au fost livrate direct la casa pe care familia Le Pen o are într-o suburbie a Parisului. Tatăl candidatei franceze a trimis apoi factura cu pricina pentru decont Parlamentului European.

Oficialii legislativului european încearcă acum să stabilească dacă fondatorul formaţiunii de extremă-dreaptă Frontul Naţional a abuzat de banii cetăţenilor europeni. Folosirea banilor publici în interes personal e un subiect delicat în familia Le Pen. Marine Le Pen e acuzată și ea că şi-a angajat fictiv la biroul de parlamentar european doi colaboratori, păgubind instituţia cu aproape 300.000 de euro.

Dezvăluirea despre factura lui Jean Marie Le Pen – care, chiar dacă a fost exclus din Frontul Național își păstrează calitatea de europarlamentar – a fost făcută de Mediapart, care precizează că Parlamentul European a refuzat să comenteze.

Citiți și:  Franța. Macron anunță că a fost victima unui atac informatic „masiv”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri