Alegeri în Germania. Schulz: Ne îngrijorează puterea obținută de AfD

Data actualizării: Data publicării:
Election Night: Social Democrats (SPD)
Foto: Guliver/Getty Images

Președintele social-democraților din Germania, Martin Schulz, a recunoscut duminică înfrângerea formațiunii sale la alegerile legislative și a anunțat că refuză o coaliție cu partidul Angelei Merkel. În opinia lui Schulz, cel mai grav este că Alternativa pentru Germania (AfD), formațiune radicală de dreapta, a devenit a treia forță politică a țării.

Election Night: Social Democrats (SPD)
Foto: Guliver/Getty Images

„Azi e o zi dificilă şi amară pentru social-democraţia din Germania. Nu are rost să ne ascundem, nu ne-am atins obiectivul, nici după alegerile din Renania de Nord şi acum pentru Bundestag. Am avut o campanie minunată, mesajul nostru a ajuns la mulţi oameni, dar prea puţini faţă de câţi speram. Cei care ne-au votat se pot baza pe noi”, a spus Martin Schulz.

Ce ne îngrijorează e puterea obţinută de AfD. Odată cu ei, pentru prima dată, va fi un partid de extremă dreapta în Bundestag. E o situaţie de criză. Desigur, acceptarea unui milion de migranţi era aproape destinată să dezbine ţara noastră, a fost o povară prea mare. Gestul umanitar de acceptare a fost prost interpretat de aceşti oameni, iar noi nu am fost capabili să-i convingem că Germania este destul de puternică pentru a face faţă acestei provocări”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri