Alegeri în Ucraina. Poroșenko a îndeplinit condiția lui Zelenski pentru a avea loc o dezbatere

Data publicării:
porosenko-analize-sange-fb

Cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru preşedinţia Ucrainei - preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski - s-au supus vineri unor teste antidrog, relatează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poroşenko s-a prezentat vineri dimineaţa la cabinetul medical al Stadionului Olimpic din Kiev, unde i s-a luat o probă de sânge. Procedura a fost transmisă în direct pe pagina sa de Facebook, iar medicii au precizat că s-au prelevat şi eşantioane de păr şi o probă de urină, care vor fi analizate în patru clinici private şi publice.

Conform primelor rezultate, anunţate de medicul-şef al unuia dintre spitalele implicate, „nu s-a descoperit nicio substanţă cu conţinut de droguri”.

„Absenţa oricărei dependenţe de alcool şi droguri la un candidat şi viitor preşedinte este o chestiune de securitate naţională”, a declarat Petro Poroşenko.

Testul menit să dovedească alegătorilor că niciunul din candidaţi nu este toxicoman sau alcoolic a fost impus de Zelenski drept condiţie pentru participarea sa la o dezbatere în direct cu actualul şef al statului, înainte de turul al doilea al alegerilor.

O altă condiţie a fost organizarea evenimentului pe cel mai mare stadion din Kiev.

Duminica trecută, Zelenski a obţinut în primul tur al alegerilor cele mai multe voturi, circa 30%, aproape dublu faţă de Poroşenko. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea pe 21 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri