Sari la conținut

Alertă antiteroristă la Londra, după un atac la metrou

Potrivit martorilor, un bărbat, înarmat cu un cuţit, s-a năpustit asupra unuia dintre călători, iar în timpul atacului a strigat: „Asta este pentru Siria!”. Atacatorul a încercat să scape ameninţând mai mulţi oameni cu cuţitul, dar a fost prins de forţele de ordine, care au folosit un pistol de tip Taser. Victima sa a fost transportată în stare gravă la spital. Alte două persoană au răni lipsite de gravitate.

Pe Twitter a apărut o înregistrare cu momentul în care suspectul este neutralizat de poliție. Vă avertizăm că imaginile au impact emoțional:

Incidentul vine la două zile după ce aviaţia regală britanică a declanşat o campanie aeriană împotriva grupării Stat Islamic în Siria. Acest lucru va spori pericolul comiterii unor atentate teroriste în Regatul Unit, au avertizat experţii.

De altfel, poliția antiteroristă britanică a anunțat sâmbătă seara că a preluat ancheta asupra atacului cu armă albă de la stația de metrou Leytonstone, din estul capitalei. Incidentul este tratat ca unul de natură teroristă. Populației i s-a cerut să rămână calmă, dar vigilentă.