Alertă cu antrax la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României. Precizările MAE

Data actualizării: Data publicării:
pompieri bruxelles fb
Foto: Gabriel Daia / Facebook

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clădirea în care își are sediul secția consulară a României. Intervenția a durat aproximativ trei ore.

pompieri bruxelles fb
Foto: Gabriel Daia / Facebook

ACTUALIZARE. Precizările Ministerului român de Externe: „În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanții unei societăți comerciale care își desfășoară activitatea în același imobil cu Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliției prezența unui plic care conținea o pulbere albă.

În urma acestei sesizări, ca măsură de precauție, autoritățile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secției

Consulare.

Reprezentanții poliției au comunicat reprezentanților Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare și că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situații.

În prezent, activitatea Secției Consulare se desfășoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea și siguranța cetățenilor români și a personalului diplomatic român.”


La aceeași adresă, bulevardul Regent nr. 47-48, își au de asemenea sediile mai multe firme.  Pe bulevardul respectiv sunt şi alte reprezentanţe diplomatice, iar la câteva străzi distanţă se află Palatul Regal şi sediul camerei inferioare a Parlamentului belgian.

Un plic cu un praf suspect a fost trimis la această adresă. Plicul a fost deschis, iar mai multe persoane au intrat in contact cu substanța.

Cele patru persoane plasate în carantină sunt testate pentru a se determina dacă au fost contaminate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri