Alertă cu bombă la petrecerea lui Schroeder. Printre invitați, ambasadorul Rusiei

Data publicării:
schoerder cu putin

Alerta a fost dată după ce o persoană rămasă neidentificată a sunat la recepţia hotelului şi a avertizat că un eveniment fatal va avea loc acolo în acea seară. Poliţia a sosit imediat la faţa locului, întreg hotelul a fost evacuat şi o echipă de genişti a verificat clădirea.

O oră mai târziu, invitaţii la petrecerea fostului cancelar german au putut reveni în sală, pentru că nu a fost descoperit nimic suspect.

Gerhard Schroeder a împlinit 70 de ani pe 7 aprilie, iar la sfârşitul lunii trecute a avut parte de o petrecere fastuoasă şi la Sankt-Petersburg, în Rusia, unde a venit şi preşedintele Vladimir Putin.

Presa din toată lumea a dat atunci publicităţii fotografii cu Gerhard Schroeder îmbrăţişându-l pe liderul de la Kremlin. În contextul crizei din Ucraina, fostul cancelar a fost criticat în Europa pentru gestul său, iar guvernul german s-a văzut obligat să se distanţeze public de acţiunile sale.

Ulterior, Gerhard Schroeder a apreciat că Uniunea Europeană este principala vinovată de situaţia din Ucraina, pentru că a obligat Kievul să aleagă între Occident şi Rusia.

Cancelar al Germaniei între anii 1998 şi 2005, Schroeder este în prezent preşedintele Consiliului de supraveghere al Nord Stream, gazoductul care leagă Rusia şi Europa prin Marea Baltică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri