Alertă de călătorie la Sofia, provocată de o ceartă între îndrăgostiți. Premierul bulgar critică diplomații americani

Data publicării:
Hotel Pliska

Foto: Wikipedia

Informațiile nu corespund realității”, a spus premierul bulgar, referitor la alerta de călătorie pentru Sofia lansată de Departamentul de Stat al SUA, potrivit Novinite.com. El a adăugat că nu există niciun pericol nici pentru locuitorii Sofiei, nici pentru vizitatorii capitalei Bulgariei.

Departamentul de Stat al SUA, prin serviciul consular, avertiza miercuri că există riscul de „amenințare în legătură cu una sau mai multe linii de autobuz din apropierea hotelului Pliska” din Sofia și îi sfătuia pe cetățenii americani să evite zona și să caute alte mijloace de transport.

Totul a pornit de la un apel la 112, pe care agenția de securitate DANS și Ministeul de Interne din Bulgaria l-au verificat, a arătat premierul Bulgar, precizând că apelul era legat de o poveste de dragoste între o persoană din Bulgaria și un cetățean străin. Potrivit Reuters, cetățeanul străin era un diplomat.

Boiko Borisov i-a criticat pe diplomații americani pentru că au divulgat „informații primite de la omologii lor bulgari într-un mod absolut inacceptabil”.

În această dimineață, Ambasada SUA de la Sofia a retras avertizarea de călătorie. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții misiunii diplomatice arată că „apreciază măsurile proactive luate de Guvernul Bulgariei la posibile amenințări” și că „ambasada colaborează în continuare cu Guvernul Bulgariei în probleme de contraterorism”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri